top of page

A Rooming-in

A Rooming-in rendszer azt jelenti, hogy a szülés után, ha nincs egészségügyi akadálya, a babád nem kerül az újszülöttosztályra, hanem a nap 24 órájában együtt vagytok, még a vizsgálatok alatt is. Ezt utóbbit külön kérheted. Miért jó a babának és a mamának is a rooming-in rendszer?

  


A korai kötődés, az anyai kompetenciák kialakulása, az egymásra hangolódás, az anya gyorsabb és hatékonyabb reagálása a baba igényire (szoptatás, pelenkázás), valamint az újszülött egészségi állapotának jobb ellenőrzése- ezek mind az előnyök közé tartoznak. Ha nagyon fáradt vagy, a rooming-in rendszerben is kérheted, hogy vigyék el néhány órára a kicsit.  Hidd el, ez esetben sem vagy rossz anya! Fontos átélned, hogy a döntéseket már most Te hozod meg, mind a babád, mind a saját szempontodból.

A Jön a baba workshopon a szülésznőtől és a csecsemős nővértől, családterapeutától a kórházban érvényesítendő jogaidról, lelki ügyeinkről és a babagondozásról is sokat tanulhatsz. https://www.jonababa.hu/egesznapos-workshop

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page