top of page

Prémium workshop kismamáknak és kispapáknak

HOGYAN LEHETEK MAGABIZTOS,KIEGYENSÚLYOZOTT SZÜLŐ?

Tudjuk, hogy a várandósság egy olyan időszak, amikor érdemes kicsit kényeztetni magunkat. Exkluzív workshopunkkal egy olyan napot kínálunk neked és párodnak, amikor nemcsak a szülésre való felkészülést segítjük, hanem egy különleges fine dining élménynek is részesei lehettek!

Ez az egésznapos workshop a tanulás és a kulináris élvezetek tökéletes egyensúlyát kínálja. Itt a tudás megszerzése, az ebédidei korlátlan étel- és italfogyasztás mellett más, a kényelmedet segítő szolgáltatásokkal is kényeztetünk.

Mit adunk nektek ezen a különleges workshopon?

  • Színvonalas előadások: A Jön a baba című dokumentumsorozatom forgatása közben és a saját életemben is rengeteg szüléssel, babagondozással kapcsolatos kérdéssel találkoztam. Ezeket a tapasztalataimat szeretném átadni nektek hiteles, gyakorlott szakemberek segítségével. Szülésznő, csecsemős nővér és szoptatási tanácsadó, mentőtiszt (babaelsősegély), gyermekorvos és családterapeuta tartanak elődadásokat, gyakorlati bemutatókat és persze válaszolnak a kérdéseitekre.

  • Exkluzív Fine Dining élmény: Kóstoljátok meg a kiváló minőségű étel- és italválasztékunkat egy elegáns környezetben, a Manna Lounge-ban! www.mannalounge.com

  • Korlátlan étel és ital: Az ebéd során korlátlan étel- és italfogyasztásra van lehetőségetek.

  • Kismamatársak és támogatás: Találkozhattok más párokkal, és megoszthatjátok tapasztalataitokat egy támogató közösségben.

  • Ajándékok és kényeztetés: Minden kismama egyedi ajándékot és egy üdítő masszázst kap, hogy emlékezzen erre a különleges napra.

Manna Lounge, 1013 Budapest, Palota út 17.

2024. március 9.

10.00 - 18.00

66.000 Ft/pár

11703051-21456341 OTP Bank, Jacsó Zsuzsanna e.v.

Program:

 9.30 – 10.00                    Érkezés

10.00 - 10.20                    Bevezető - Hadas Krisztina, a Jön a                                              baba főszerkesztője

10.20 – 12.00                   Szülésfelkészítés - Rados Katalin                                                   szülésznő

12.00 – 12.15                   Szünet

12.15 – 13.45                   Babázzunk! - Bocskainé Irci laktációs                                           tanácsadó, csecsemős nővér

13.45 – 14.45                   Ebédszünet

14.45 – 16.15                   Baba elsősegély – Déri Soma                                                       mentőtiszt

16.15 – 16.30                   Szünet

16.30 – 18.00                   Lelki ügyek - Dr. Aschenbrenner                                                   Zsuzsanna gyermekorvos, szülő-                                                   csecsemő/kisgyermek konzulens,                                                 pár- és családterapeuta

18.00 -                              Kötetlen beszélgetés

Előadóink: 

  • A tévés tapasztalatai - Hadas Krisztina, a Jön a baba főszerkesztője

Több tucat szülés- és születésélmény, családdá válás forgatása után azt vallom, mindenki más, különbözőek az útjaink, az idegrendszerünk, a családi hátterünk. Fizikailag is másképpen vagyunk összerakva, ezért nincs egyetlen helyes válasz arra, hogy milyen a jó anya vagy apa. De abban biztos vagyok, ha a lehetőségekhez képest a szülők jóban vannak magukkal és egymással is, minden könnyebben megy. Azt tapasztalom, hogy nem a külvilág, a környezet elvárásainak, hanem a saját iránytűnknek érdemes megfelelni. Mert ha szeretsz és jót akarsz, nem tudsz nagyot hibázni. 

 

  • Szülésfelkészítés - Rados Katalin szülésznő

A háromgyerekes, gyakorlott szülésznő a többi közt arról beszél, hogy miképp készüljetek fel életetek legfontosabb eseményére. Mire lesz szükség a szülőszobán és a kórházban? Milyen vajúdási pozíciókkal, légzéstechnikával, gátvédelemmel, fájdalomcsillapítással lehet segíteni a hüvelyi szülést? Mi az a szülésindítás és miért lehet rá szükség? Az aranyóra miért fontos? Milyen technikákkal segíthet az apa? Mi a szülési terv és miért fontos, hogy a szülők ismerjék a lehetőségeiket és a jogaikat? Mi történik a sürgősségi császár esetén, mikor és miért van erre szükség? A tervezett császármetszésnél mire számítsanak a szülők? 

  • Babázzunk! - Bocskainé Irci laktációs tanácsadó, csecsemős nővér

Szoptatásra hangolódás, korszerű újszülött ápolás és minden, amit ezekről tudni érdemes. Irci kétgyermekes, nagyon pozitív szemléletű édesanya. Praktikus szempontok alapján mutatja meg a babagondozást: pelenkázás, fürdetés, bőrápolás, továbbá a szem-, fül-, köröm- és hajápolás. Mindezeket élethű babán gyakorolhatják a résztvevők. Hasznos információkat ad az első mellretételtől a gyengéd elválasztásig. Mik a leggyakoribb tévhitek a szoptatás körül? Mikor kerüljön mellre a baba? Mik az útvesztők? Meddig szoptassunk? És mi van akkor, ha csak a tápszer a megoldás? Vajon mit jelent a sokat emlegetett APGAR érték és miért fontosak az újszülöttkori szűrővizsgálatok? Mit a teendő, ha sír a baba? Hogyan altassunk? Hogy alakulhat a napirend?

 

  • Baba elsősegély – Déri Soma mentőtiszt

Soma nem csak mentőtiszt, gyakorló apuka is, a csecsemő/gyermek elsősegélynyújtás szakértője, aki bemutatója mellett fontos házi feladatokat is ad. A vészhelyzetekre való felkészülés, a felismerés, a megfelelő ellátás a mentő kiérkezéséig, azt mondja: a pánik elkerülése életet menthet! A gyakorlati oktatás során megmutatja, hogy mit kell tenni például légúti idegentestek esetén és milyen egyéb veszélyhelyzetek adódhatnak. Azok a szülők, akik részesültek ilyen oktatásban, sokkal magabiztosabban várják a babájukat, illetve, ha kialakul valamilyen ellátást igénylő helyzet, akkor jobban tudják azt kezelni, mind ellátóként, mind segélyhívóként.

 

  • Lelki ügyek - Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta.

A pszichoszomatikus gyermekorvos ötgyermekes anya, a szülő és baba lélek nagy ismerője. A doktornő a gyermekbetegségek felismerése és kezelése mellett az ideális szülő-gyerek kapcsolat kialakításáról beszél. Hogy ismerhetem meg önmagam és gyermekeim igényeit? Mitől lehet jó ez a kapcsolat? A transzgenerációs minták hogyan hatnak rám és a gyerekemre? Feldolgozhatom, magam mögött hagyhatom a rossz mintákat? Hogyan őrizhetem, adhatom tovább a jót, ami a babámat segítheti a jelenben és a jövőben? Mit tehetek a belső és a párkapcsolati harmóniáért? Hogyan lehetek elég jó szülő, aki minél kevesebb frusztrációt, belső feszültséget, inkább derűt, optimizmust ad át a gyerekének? 

bottom of page