top of page

2023. december 9.

Félnapos  workshop kismamáknak és kispapáknak
"B"

HOGYAN LEHETEK MAGABIZTOS, KIEGYENSÚLYOZOTT SZÜLŐ?

TündérPakk, 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 72., A terem

2023. december 9.

10.00-13.00

15.000 Ft/fő - 25.000Ft/pár

11703051-21456341 OTP Bank, Jacsó Zsuzsanna e.v.

Babaelsősegély, valamint a gyermekorvos tanácsai

 

Tudjuk, hogy az anyaság előtt rengeteg információval lehet tele a fejetek. Ugyanakkor a kérdéseitek is megszaporodnak: Mire számítsak a szülésnél? Hogyan szoptassam/tápláljam a babám? Képes leszek jól gondozni a gyermekem? Tudom majd, hogy éppen mire van szüksége? Hogyan ne gyártsak mindenből problémát? Legyek laza, de azért persze vegyem észre, ha valami baj van? Hogy osszam meg a feladatokat a párommal, miképp teremtsük meg és őrizzük a családi harmóniát? Elég jó anya/apa leszek? 

A fentieket figyelembe véve kettős céllal hoztuk létre a félnapos workshopunkat. Egyrészt tudatában vagyunk annak, hogy sok kismama már rendelkezik bizonyos ismeretekkel a terhességről és a szülésről. Ezt a félnapos workshopot igyekeztünk úgy megbontani, hogy mindenki megtalálja a legfontosabb és hiányzó „láncszemet”. 

Másrészt nagyon fontos számunkra, hogy a workshopjainkon azok is részt tudjanak venni, akiknek korlátozott idejük van előadásokra.

Ebben a pár órában a pároknak konkrét gyakorlati tudást adunk át arra az esetre, ha vészhelyzet állna elő. A babaelsősegély-előadáson megtudhatjátok, hogy mit kell tenni légúti idegen testek esetén, illetve ha újraélesztés szükséges, és milyen egyéb veszélyhelyzetek adódhatnak? 

Gyermekorvosunk pedig rengeteg tanáccsal lát el benneteket. Milyen betegségekre számíthattok a kisbabátok megszületése után, és mit tegyetek a konkrét esetekben? Bármilyen kérdésre választ adunk, hogy teljesen felkészültek lehessetek. 

Az a célunk, hogy könnyen átlátható, gyorsan befogadható tudást nyújtsunk Nektek, hogy magabiztosak lehessetek a szülés idején és az azt követő első hónapokban. 

Jelentkezzetek most, és vegyetek részt a félnapos workshopunkon, hogy minél kevesebb szorongással nézhessetek szembe a babázás izgalmaival és kihívásaival!

Program:

9.30 – 10.00                     Érkezés

10.00 - 11.30                    Babaelsősegély – Hadnagy Zsuzsi,                                               babasegélyszolgálat-oktató

11.30 – 11.40                   Szünet

11.40 – 11.50                   Hadas Krisztina – a Jön a baba                                                     főszerkesztője

11.50 – 13.15                   Mi a baja a gyereknek? – Dr. Andrási                                           Katalin gyermekorvos

Előadóink: 

  • A tévés tapasztalatai  Hadas Krisztina, a Jön a baba főszerkesztője

Több tucat szülés- és születésélmény, a családdá válás forgatása után azt vallom, mindenki más, különbözőek az útjaink, az idegrendszerünk, a családi hátterünk. Fizikailag is másképpen vagyunk összerakva, ezért nincs egyetlen helyes válasz arra, hogy milyen a jó anya vagy apa. De abban biztos vagyok, ha a lehetőségekhez képest a szülők jóban vannak magukkal és egymással is, minden könnyebben megy. Azt tapasztalom, hogy nem a külvilág, a környezet elvárásainak, hanem a saját iránytűnknek érdemes megfelelni. Mert ha szeretsz és jót akarsz, nem tudsz nagyot hibázni. 

 

  • Babaelsősegély – Hadnagy Zsuzsi, babasegélyszolgálat-oktató

Zsuzsi 24 éve foglalkozik gyerekekkel, mellette két gyermek édesanyja. Jelenleg a Lónyay utcai gyermekorvosi rendelő szakembere. Pályája kezdetén 15 évet töltött az intenzív ellátásban gyermekkardiológián, valamint koraszülöttmentéssel foglalkozott a Peter Cerny Mentőszolgálatnál. Azt vallja, a pánik elkerülése életet menthet vészhelyzet esetén. Az ilyen esetekben a felkészülés, a felismerés, a megfelelő ellátás a mentő kiérkezéséig létfontosságú. A gyakorlati oktatás során megmutatja, hogy mit kell tenni légúti idegen testek esetén, illetve, ha újraélesztés szükséges, és milyen egyéb veszélyhelyzetek adódhatnak. Azok a szülők, akik részesültek ilyen oktatásban, sokkal magabiztosabban várják a babájukat, illetve ha kialakul valamilyen ellátást igénylő helyzet, akkor jobban tudják azt kezelni, mind ellátóként, mind segélyhívóként.

 

  •  Mi a baja a gyereknek?  Dr. Andrási Katalin gyermekorvos

2004-ben végzett a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karán, a diploma megszerzése után - lányaival töltött éveket kivéve - 2017-ig dolgozott a Heim Pál Gyermekkórház különböző osztályain, sürgősségi részlegén

2018 óta alapellátásban dolgozó gyermekorvos egy XIII. kerületi gyermekrendelőben. 

​Munkája során nagyon fontosnak tartja a prevenciót, a szülőkkel való kommunikációt, az edukációt és azt, hogy a legújabb szakmai irányelveket kövesse a gyógyítás, gondozás során. Hisz benne, hogy az edukáció mindenkinek kifizetődő, a babának, szülőknek és még az orvosnak is! 

​Előadásában fog beszélni az egészséges újszülöttekről, gondozásukról, fejlődésükről, az oltásokról és az alapvető betegségekről, nagyon reméli, hogy interaktív módon, kérdésekkel kísérve, kerekítve. 

​Az a célja, hogy e kis „gyorstalpaló” segítségével, mint leendő szülők magabiztosan, kevesebb szorongással nézzetek szembe a várva várt gyermek megérkezésével.

6.png
7.png
bottom of page