top of page

2023. december 9.

Félnapos  workshop kismamáknak és kispapáknak
"A"

HOGYAN LEHETEK MAGABIZTOS, KIEGYENSÚLYOZOTT SZÜLŐ?

TündérPakk, 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 72., A terem

2023. december 9.

10.00-13.00

15.000 Ft/fő -

25.000 Ft/pár

11703051-21456341 OTP Bank, Jacsó Zsuzsanna e.v.

Szülésfelkészítés, valamint babagondozás, szoptatási tanácsadás

 

Tudjuk, hogy az anyaság előtt rengeteg információval lehet tele a fejetek. Ugyanakkor a kérdéseitek is megszaporodnak: Mire számítsak a szülésnél?  Hogyan szoptassam/tápláljam a babám? Képes leszek jól gondozni a gyermekem?  Tudom majd, hogy éppen mire van szüksége? Hogyan ne gyártsak mindenből problémát? Legyek laza, de azért persze vegyem észre, ha valami baj van? Hogy osszam meg a feladatokat a párommal, miképp teremtsük meg és őrizzük a családi harmóniát? Elég jó anya/apa leszek?

A fentieket figyelembe véve kettős céllal hoztuk létre a félnapos workshopunkat. Egyrészt tudatában vagyunk annak, hogy sok kismama már rendelkezik bizonyos ismeretekkel terhességről és szülésről. Ezt a félnapos workshopot igyekeztünk úgy megbontani, hogy mindenki megtalálja a legfontosabb és hiányzó „láncszemet”.

Másrészt nagyon fontos számunkra, hogy a workshopjainkon azok is részt tudjanak venni, akiknek korlátozott idejük van előadásokra.

Ebben a pár órában konkrét gyakorlati tudást adunk át, amire a szülés során és a baba első hónapjaiban valóban szükségetek lehet, valamint bármilyen kérdésre választ adunk, hogy teljesen felkészültek lehessetek.

Találkozhattok más kismamákkal, és megoszthatjátok tapasztalataitokat egy támogató közösségben.

Az a célunk, hogy könnyen átlátható, gyorsan befogadható tudást nyújtsunk Nektek, hogy magabiztosak lehessetek a szülés idején és az azt követő első hónapokban.

Jelentkezzetek most, és vegyetek részt a félnapos szülésfelkészítő workshopunkon, hogy magabiztosan nézhessetek szembe a szülés izgalmaival és kihívásaival!

Program:

9.30 – 10.00                     Érkezés

10.00 - 10.10                    Bevezető – Hadas Krisztina, a Jön a                                             baba főszerkesztője

10.10 – 11.40                   Szülésfelkészítés – Rados Katalin                                                 szülésznő

11.40 – 11.50                   Szünet

11.50 – 13.15                   Babázzunk! – Hadnagy Zsuzsi,                                                     gyermek intenzív terápiás                                                             szakasszisztens

Előadóink: 

  • A tévés tapasztalatai  Hadas Krisztina, a Jön a baba főszerkesztője

Több tucat szülés- és születésélmény, a családdá válás forgatása után azt vallom, mindenki más, különbözőek az útjaink, az idegrendszerünk, a családi hátterünk. Fizikailag is másképpen vagyunk összerakva, ezért nincs egyetlen helyes válasz arra, hogy milyen a jó anya vagy apa. De abban biztos vagyok, ha a lehetőségekhez képest a szülők jóban vannak magukkal és egymással is, minden könnyebben megy. Azt tapasztalom, hogy nem a külvilág, a környezet elvárásainak, hanem a saját iránytűnknek érdemes megfelelni. Mert ha szeretsz és jót akarsz, nem tudsz nagyot hibázni. 

 

  • Szülésfelkészítés  Rados Katalin szülésznő

A háromgyerekes, gyakorlott szülésznő a többi közt arról beszél, hogy miképp készüljetek fel életetek legfontosabb eseményére. Mire lesz szükség a szülőszobán és a kórházban? Milyen vajúdási pozíciókkal, légzéstechnikával, gátvédelemmel, fájdalomcsillapítással lehet segíteni a hüvelyi szülést? Mi az a szülésindítás és miért lehet rá szükség? Az aranyóra miért fontos? Milyen technikákkal segíthet az apa? Mi a szülési terv és miért fontos, hogy a szülők ismerjék a lehetőségeiket és a jogaikat? Mi történik a sürgősségi császár esetén, mikor és miért van erre szükség? A tervezett császármetszésnél mire számítsanak a szülők? 

  • Babázzunk! – Hadnagy Zsuzsi, gyermek intenzív terápiás szakasszisztens

Szoptatásra hangolódás, korszerű újszülött ápolás és minden, amit ezekről tudni érdemes. Zsuzsi 24 éve foglalkozik gyerekekkel, mellette két gyermek édesanyja. Jelenleg a Lónyay utcai gyermekorvosi rendelő szakembere. Pályája kezdetén 15 évet töltött az intenzív ellátásban gyermek kardiológián, valamint koraszülött mentéssel foglalkozott a Peter Cerny Mentőszolgálatnál. Praktikus szempontok alapján mutatja meg a babagondozást: pelenkázás, fürdetés, bőrápolás, továbbá a szem-, fül-, köröm- és hajápolás. Mindezeket élethű babán gyakorolhatják a résztvevők. Hasznos információkat ad az első mellretételtől a gyengéd elválasztásig. Mik a leggyakoribb tévhitek a szoptatás körül? Mikor kerüljön mellre a baba? Mik az útvesztők? Meddig szoptassunk? És mi van akkor, ha csak a tápszer a megoldás? Vajon mit jelent a sokat emlegetett APGAR érték és miért fontosak az újszülöttkori szűrővizsgálatok? Mit a teendő, ha sír a baba? Hogyan altassunk? Hogy alakulhat a napirend?

 

6.png
bottom of page