top of page

Sokkal idősebb a párom. Merjünk közösen gyermeket vállalni?


Ezt kívülálló ember nem döntheti el helyettetek. Sem a szüleitek, sem az esetleg már meglévő gyermekeitek, sem más rokonok. Ti tudjátok, hogy mire vállalkoztok, mit bír el a kapcsolatotok. Ha egészséggel kapcsolatos aggályaitok vannak, akkor szakember tanácsát érdemes kikérni, de a végső döntés a tiétek.

Ha az egyik fél idősebb, akkor annak élettapasztalata nagyobb stabilitást tud adni a fiatalabb partnernek. Benne lehet az is a pakliban, hogy ő már nem lesz annyira aktív, mint fiatalabb korában. De az is, hogy most sokkal intenzívebben éli meg a szülőséget, mert már valóban tudja értékelni, élvezni.A női termékenység az életkorral csökken, ez befolyásolhatja a fogantatás és a terhesség esélyeit. Ha egészségügyi problémák nem akadályozzák, és közös gyermeket szeretnétek, akkor úgyis alaposan át fogjátok beszélni a lehetőségeket és az esetleges problémákat, hogy felelős döntést tudjatok hozni.

Inspirációnak itt van Szomolányi Timiék története!

És Anna és Laci története. Az ő esetükben a rokonok ellenezték a gyermekvállalást, de azóta is együtt vannak boldogan, és már két közös gyereket nevelnek.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page