top of page

Nem akar bent lenni a szülésnél a párom!


Te viszont azt szeretnéd, ha ott lenne melletted és támogatna?

Nincs mese, beszélnetek kell erről. Ha akkor kerül terítékre a dolog, amikor már nem sok idő van hátra a szülésig, nagyobb a nyomás és nehezebb higgadtan megbeszélni, hogy kinek mi a fontos. Ugyanakkor tudd, hogy a várandósság alatt még mindkettőtöknek többször is változhat a véleménye, tehát érdemes néha előhozakodni a témával. Lehet, hogy valami csip-csup dolog miatti aggodalom nagyítódik fel annyira, hogy az egyik fél számára mindent felülíró kérdéssé válik, hogy akkor most lesz-e apás szülés vagy sem. Az is lehet, hogy a párod valamilyen feloldatlan félelmet, traumát hordoz magában a szüléssel kapcsolatban.

Egyszerűen beszélgessetek őszintén. Ha a nyílt kommunikáció ellenére is nemet mond a párod, akkor azzal jártok jobban, ha elfogadod a döntését. Nem mindenki képes ilyen helyzetben helyt állni, és semmiképp nem jelenti azt, hogy a párod nem szeret, vagy nem szeret eléggé. Ettől még lehet fantasztikus apa és gondoskodó férj!

Segítheti a számodra pozitív döntést az is, ha párosan eljöttök szülésfelkésítő workshopunkra, ahol rengeteg információt kap a párod a szülés folyamatáról, jogaitokról és az apák szülőszobai szerepéről. Ez a nap is olhatja benne az ellenérzést, félelmet. Infó itt:https://www.jonababa.hu/egesznapos-workshop Regisztráció: https://www.jonababa.hu/regisztracio


Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page