Vélemények és történetek

“A kismama jóga lelkileg pihentet, kikapcsol, felszabadít. Testileg teljesen megújulok tőle. A szülésfelkészítő nagyon hasznos volt, részletesen és emberközelien beszélni a vajúdásról, sok jó tanácsot is hallottunk és a hasonló cipőben járó várandós szülők társasága is jó volt” (Ági)

 

“Jó volt kismama jógára járni, mert nagyon szeretem a hangodat, megnyugtat. Mindig jól átmozgattál tetőtől talpig. Ha valami gondom támadt pl. begörcsölt a lábam, csak gyorsan felidéztem és otthon is bevetettem a gyakorlatokat. Van egy -két gyakorlatsor, amit a mai napig szinte naponta megcsinálok (pl. naplégzés).

Ami még fontosabb volt a számomra, hogy csak ezeken az órákon éreztem úgy, hogy sikerül kapcsolatba lépnem a babámmal és “beszélgetnem” vele.  Jó volt, hogy közvetlenül a szülés előtt is el tudtam menni órára, így sikerült”felkészítenem” a külvilágra. (Kriszti)

 

“Zsuzsa az ideális segítőtárs a szülés félelemeinek elűzésére! Mindkét szülésem előtt ő támogatott, tanított praktikákra, légzésre, stb. Az is óriási segítség volt, hogy a páromat felkészítette,hogyan lehet a leghatékonyabban a segítségemre a szülőszobában!
A legnagyobb támogatásnak mégis azt tartom, hogy önbizalmat és hitet adott: elhittem, hogy minden rendben lesz, szép szülésem lesz, és valóban így is lett. Mindkét gyerekem világrajövetele egy harmonikus, boldog folyamat volt, pontosan úgy zajlott, ahogy azt Zsuzsa meditációja alatt elképzeltem!
Nagyon hálás vagyok Zsuzsának, hogy mindezt elhitette velem és megtanított a szükséges praktikákra!” (Arany)

 

“Nórika 1 éves korától jártunk Hozzád, minden alkalommal nagyon jól éreztük magunkat, még most is, amikor már majdnem 4 éves, mindig emlegeti, hogy mikor megyünk megint baba – mama tornára, ahogy mi hívtuk 🙂 Nekem mindig egy kis felüdülést jelentett, megmozgathattam fájós hátamat, kikapcsolhattam az otthoni feszültségeket, sok új gyakorlatot tanultam, Nálad kezdtem jógázni, most már természetes dolog és hozzátartozik a mindennapjainkhoz! Nórikával is sokszor “játszottuk” el a gyerekeknek szóló részeket, játékos mozgásokat. büszkén mutatja, hogy ő is tudja az “asztalt”, a cicahátat, gyertyát, a hasi légzést – abban egyébként korát meghazudtolóan profi :-)) Ha újra mehetek megyek kismama jógára és babás jógára is Nórika leendő testvérkéjével! (Judit)

 

“A kismama jóga volt az egyetlen olyan testmozgás a terhesség alatt, amit végig tudtam csinálni, és még élveztem is. Nemcsak testileg, de lelkileg is feltöltődtem minden egyes foglalkozás után.

A szülésfelkészítő nagyon hasznos volt, főleg, hogy a férjem is el tudott jönni. Így sok olyan kérdést sikerült tisztáznunk, ami előtte nem is vetődött fel, élesebb képet tudtunk kialakítani arról, hogy mit szeretnénk, és mit nem a szülés alatt. Ráadásul a férjem a vajúdás alatt – a felkészítőnek köszönhetően – nem tehetetlen nézelődőként volt jelen, hanem tevékenyen segített; és ez számomra is rengeteget jelentett.

A babás jógát minden anyukának ajánlom. Már csak a többi anyukával és kisgyermekkel való ismerkedés miatt is nagyon jó, de a mozgás – amire egyébként a nemrég szült anyák elég nehezen tudnak időt szakítani – és a babával való játék kimozdít a hétköznapokból. Mind az erősítés, mind a gátizomtorna sokat segített a regenerálódásban is; és a kisfiammal együtt mindketten nagyon élveztünk minden órát.” (Böbe)

 

“Minden kismamának nagyon ajánlom Zsuzsa szülésfelkészítő foglalkozását. Segít abban, hogy első szüléskor is felkészültnek, magabiztosnak érezhesd magad a szülőszobán. Mindent megkérdezhetsz, amit az orvostól, védőnőtől elfelejtettél vagy nem mertél; megismerhetsz, begyakorolhatsz olyan technikákat, amikért nagyon hálás leszel a vajúdás óráiban. A leendő apukáknak is elengedhetetlen egy ilyen mini tréning, így tudni fogják, hogy a kezed szorongatásán kívül sok másban is segíthetnek szüléskor. A gyakorlati segítség mellet érzelmileg is segít ráhangolódni a baba érkezésére mindkét szülőnek. Jelentkezzetek, megéri! ” (Mariann)