Magamról

Nagy Zsuzsanna vagyok, háromgyermekes anya, dúla, kismama- és babás jóga oktató. 2009-ben vettem részt először a Születés Hete rendezvénysorozat szervezésében, és tartottam előadást.
Mélyebb kapcsolatom a szüléssel, születéssel nagyobbik fiam születése után kezdődött. Egyre jobban érdekelt a téma, és sokat olvastam, először csak szüléstörténeteket.  Később  megláttam a dúla képzés hirdetését. Elmentem a tanfolyamra, amely legalább annyira megérintett, mint a saját szülésélményem. Nemsokára bejelentkezett második kisfiam is, aki már dúlás szüléssel látta meg a világot. Így aztán saját magamon tapasztalhattam meg a dúlás szülés előnyeit.

Második szülésem tovább erősítette elhatározásomat, hogy kismamákkal szeretnék foglalkozni. Kisebbik fiam születése meggyőzött arról, hogy kórházban is lehet háborítatlanul szülni. Ennek zálogát a megfelelő támogatásban és felkészülésben láttam, és látom a mai napig. Második várandósságom alatt kismama jógára is jártam, és éreztem ennek jótékony hatásait (mind a szülés előtt, mind pedig közben), ezért elvégeztem a kismama jóga oktatói képzést is.

Az itt szerzett tudásomat nemcsak a kismama jóga órákon, de a szülésfelkészítések során is megosztom a kismamákkal. 2010-ben elvégeztem a baba-mama jóga oktatói képzést, így a hozzám járó kismamák a szülésük után már a babával együtt folytathatják tovább a jógázást.

Nagyon fontosnak tartom a folyamatos képzést, tanulást.
Ezért tagja vagyok a 2009 tavaszán megalakult Békés Dúlakör ahol több dúlatársammal osztjuk meg egymással tapasztalatainkat, dolgozzuk fel a születéssel kapcsolatos témákat.

2010 októberében részt vettem Ina May Gaskin “Sprituális bábaság” workshopján. (Ina May Gaskin az USA egyik legismertebb bábája, 1971 óta kísér szüléseket. Magyarországon megjelent könyvei: “Útmutató szüléshez”, “Útmutató szoptatáshoz”)

2013. októberében elvégeztem a thai kismama- és női masszázs tanfolyamot, így a kismamák ezzel kapcsolatban is fordulhatnak hozzám.